Як їсти раків?

Раки – це не тільки одна з найпопулярніших і найсмачніших закусок до пива. Це справжній делікатес, смачний та корисний продукт, який люблять дорослі та діти. Щоправда, часто люди бояться куштувати закуску лише тому, що не знають, як її правильно обробляти та вживати в їжу.

Здається, що боротьба з клешнями та панциром може бути нескінченною, а дістатися м’яса неможливо. Насправді, розібратися, як є раків, можна за кілька хвилин. Так, щоб дістатися м’яса, доведеться трохи попрацювати. Проте в цілому чистка варених або смажених раків – досить простий і навіть захоплюючий процес, наче клацати насіння.

Давайте дізнаємося, як правильно їсти раків і що можна вживати в їжу, крім ракової шийки?

Варимо чи замовляємо раки?

Перш ніж розібратися, як їдять раків, потрібно з’ясувати, як краще отримати делікатеси на стіл. Звичайно, найнадійніше купувати живих членистоногих і готувати їх самостійно. По-перше, так ви будете на 100% впевнені у свіжості продукту.

А по-друге, сам процес приготування досить простий: всього 20-25 хвилин – і у вас на столі величезна тарілка з улюбленою закускою.

Ще один плюс самостійного приготування делікатесу – ви можете урізноманітнити рецепт, додавши до нього улюблені прянощі та інші інгредієнти, що впливають на смак раків: сметана, молоко, пиво, вино, часник тощо.

Звичайно, якщо ви не хочете проводити час біля плити, чому б не скористатися перевагами сучасного світу та не замовити доставку вже готових раків? Головне – вибрати компанію, якій можна довіряти. У магазині Рачівня ви зможете знайти не тільки звичайні варені раки, але й делікатес з цікавим ароматом і незвичайним смаком: раки по-луїзіанськи, з часником, гірчицею, в пиві або молоці з доставкою по всьому Києву.

Як чистити раки?

І ось у вас на столі ціла тарілка червоних та смачних раків. Що ж із ними робити? Насамперед багато труднощів виникає з тим, як чистити раки. Хоча насправді тут немає нічого складного:

  1. Відірвіть всі клешні та ніжки у раку, тільки врахуйте, що у великих особин у клешнях також може бути достатня кількість м’яса.
  2. Відокремте голову від черева, намагаючись зберегти бульйон, який зберігається в грудній частині. Для цього підніміть панцир вгору і плавним рухом надламайте зябра.
  3. Потягніть за край у панцирі раку в різні боки, щоб він лопнув посередині і відламайте голову.
  4. Відокремте зябра раку від його черева. Просто потягніть за них донизу, і вони легко відійдуть.
  5. Відкрийте черево, відірвавши хвіст і розрізавши трикутні кінчики ножицями. Зніміть верхню та нижню частини панцира, отримавши найбільший шматок м’яса – ракову шийку.

Ось і все – ви розділили рак на основні частини і тепер можна приступати до вживання закуски. До речі, для обробки раку можна працювати просто руками, а можна запастися ножицями.

Як правильно їсти раків?

Останній етап: як правильно їсти раки? Це, мабуть, найприємніша частина всього процесу:

  • дістаньте все м’ясо, що зберігається у клешнях;
  • дістаньте ікру, заховану під шийкою;
  • випийте ароматний бульйон, що скупчився між панциром і черевом;
  • акуратно діставши шлунок, відкиньте його убік – він не рекомендований до вживання;
  • а ось печінка дуже смачна і корисна;
  • випийте бульйон із зябер, якого також достатньо.

І ось ми підійшли до найголовнішого етапу того, як є раків – ракової шийки, захованої під хітиновим панцирем. Перед її вживанням розріжте м’ясо та видаліть кишечник.

Якщо вам попалася велика особин членистоногих, у ходильних ніжках також може бути достатньо м’яса.

Бачите – ніяких хитрощів і хитрощів у тому, як їсти раків, не існує. Якісний і правильно приготовлений делікатес – це ситна і дуже корисна страва, в якій їстівне майже все, крім деяких елементів. Так що сміливо купуйте готових або свіжих раків, збирайте друзів або велику родину за столом та насолоджуйтесь поїданням ароматної закуски.